Targer SOI Live Webinar 1: Hitne i odlučne mjere u kriznom poslovanju

U četvrtak, 14.05.2020. godine održan je premijerni webinar u organizaciji Targer School of Industry. Predavači i gosti su skupa sa 85 učesnika imali mogućnost „uživo“ učiti i razmjenjivati znanje na temu “Hitne i odlučne mjere u kriznom poslovanju”. Zbog same premijere u oblasti izvođenja webinara, Targer SOI je ovim događajem otvorio novo poglavlje u svom poslovanju.


Ovaj webinar je održan u sklopu programa webinara na aktuelnu temu kriznog menadžmenta pod nazivom “Liderstvo kroz krizu i neizvjesnost”, a sve skupa je dio zajedničke digitalne kampanje organizacija Targer i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH pod nazivom: Targer SOI Digital Education Program 2020: Industrija za Budućnost.

Stručni predavači ovog live webinara bili su Dr. Hadis Bajrić, profesor na Mašinskom fakultetu u Sarajevu i Tarik Kadrispahić, direktor kompanije Targer Engineering and Consulting iz Sarajeva. Svoj doprinos temi dali su i gosti na ovom webinaru, gospodin Senad Peljto, koji je rukovodilac strateške nabave jedne multinacionalne kompanije sa sjedištem u Njemačkoj i Amir Mehmedović, direktor konsultantske kuće Matrica iz Bihaća.

Izlaganje se usmjerilo na hitno i odlučno upravljanje poslovnom krizom u 7 ključnih segemenata:

- formiranje kriznog štaba,

- zaštita ključnih resursa (uposlenika) u krizi,

- krizno upravljanje ljudskim resursima,

- krizno upravljanje likvidnošću,

- krizna komunikacija,

- upravljanje operacijama i proizvodnjom u krizi, te

- komunikacija sa dobavljačima i kupcima.

Ono što je bila posebnost ovog webinara je dvosmjerna komunikacija sa učesnicima koji su dopunili prezentaciju svojim razmišljanjima i prijedlozima. Ovaj doprinos samih učesnika će se naći u završnoj prezentaciji webinara, čime je i sama prezentacija ustvari bila kreirana „uživo“ na samom webinaru.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su izdvojili svoje vrijeme i prepoznali naše webinare kao kvalitetan način edukacije, kao i za proaktivno učešće i interakciju tokom cijelog webinara. Posebna zahvalnost svakako ide na Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH za suorganizaciju i podršku u ime Njemačke vlade.

Naredni događaj u ovom programu je Online PIT Panel diskusija će se održati u četvrtak, 21.05.2020. u 18h na temu: “Digitalizacija industrije (4.0) odmah!!!“

Očekujemo Vas u što većem broju!!!