6. Online PIT panel diskusija: „Digitalizacija industrije (4.0.) odmah!!!“

U četvrtak, 21.05.2020. godine je održana šesta po redu panel diskusija na temu "Digitalizacija industrije (4.0.) odmah!!!“ u sklopu kampanje “IZAĐIMO JAČI”, a u organizaciji kompanije Targer Engineering and Consulting. I ova panel diskusija je podržana od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u ime Njemačke vlade, u sklopu cjelokupnog programa pod nazivom “Industrija za budućnost”.


Doprinos svojim izlaganjem na ovu temu dali su:

- Robert Ćutuk, Alloy Whells, Jajce,

- Bojan Sadiković, Info Studio, Sarajevo,

- Dr Vedran Šimunović, INTERA Technology Park i

- Dr Emir Džanić, Cambridge Innovative System Solutions, Zagreb.

Od Bojana smo čuli šta znači i uključuje proces digitalizacije sa tehnološkog aspekta, Vedran nas je uputio kako u okviru Intera Tehnološkog Parka spremaju kadar spreman za rad sa digitalnim procesima, a Robert nam je prezentovao kako ustvari izgleda poslovati u kompaniji u kojoj je zaživio proces digitalitacije. Osim što je doprineo diskusiji sa mnoštvom korisnih informacija o samoj digitalizaciji u industriji, Emir se pobrinuo da sva ova izlaganja usmjeri u pravcu teme panela, da pitanja učesnika budu odgovorena i da tokom panel diskusije vlada pozitivna energija.

Zahvaljujemo svima koji su pratili ovu Online PIT panel diskusiju te aktivno učestvovali u istoj, kao i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH za podršku.

Naredna Online PIT panel diskusija će se održati u četvrtak, 04.06.2020. u 18h. Očekujemo Vas u što većem broju!!!