Impresije sa konferencije PIT Hercegovina 2020

Sedam dana nakon održavanja konferencije PIT Hercegovina u Mostaru je idealan period da se slegnu utisci i prikupe povratne informacije, da se naprave neke analize i da se govori o uspješnosti ovog projekta.


Podaci koje smo koristili rezultat su izjava nakon konferencije, popunjenih upitnika i ocjena koje su učesnici po završetku konferencije dostavili organizatorima, kao i izvještaja različitih izvora informisanja koji su posvetili svoj medijski prostor ovom događaju.

Možemo reći da su organizatori "položili ovaj ispit", dobili brojne pohvale i najviše ocjene kako od učesnika tako i od gostiju na samoj konferenciji. Ono što je pohvalno i što daje ohrabrenje svima za slične projekte je to da ljudi nisu bili indolentni i nezainteresovani. Naprotiv, davali su sugestije, predlagali teme za naredne konferencije i željeli da se uključe u slične pozitivne priče u budućnosti.

Prednosti konferencije koje su svi isticali ogledale su se u:
- kreiranju novih poslovnih ideja i razmjeni postojećih;
- usvajanju novih znanja i širenju postojećih;
- prezentiranju samih kompanija;
- networkingu tj. širenju poslovne mreže;
- ujedinjenju privrede u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i brojne druge prednosti.

"Sve konferencije i bilo kakve edukacije u organizaciji kompanije "Targer inžinjering i konsalting" potpuno ispunjavaju moja očekivanja. Uvijek ima novih stvari koje možemo naučiti, tako da sam više nego zadovoljan", istakao je Džafer Čosić, programer i generalni planer u kompaniji "Tsubaki Nakashima" iz Konjica.

Nihad Velagić je suvlasnik i direktor kompanije "Core" iz Sarajeva. U svojoj izjavi je rekao: "Ovo mi je prvi put da prisustvujem nekoj od PIT konferencija. Sve pohvale. Čovjek je sretan kada nešto može da nadmaši njegova očekivanja. Zaista sam oduševljen odzivom ljudi. Često je izazov osigurati veću prisutnost i posjećenost na ovakvim događajima." Potom je dodao: "Ovo danas je za sve pohvale. Mi kao firma se vidimo u budućnosti kao jedan od bitnijih faktora ovih konferencija. "Targer inžinjering i konsalting" kompanija je svijetla tačka u današnjem sivilu i depresiji".

"Moje radno mjesto zahtijeva da posjećujem ovakve događaje, da se usavršavam i nadograđujem. Ja sam zadovoljan. Moja su očekivanja ispunjena. Već sam sa nekoliko učesnika razgovarao o saradnji", riječi su Drage Jurčevića, direktora proizvodnje u kompaniji "Miviko" iz Posušja.

"Mi smo se uključili u Goraždu, pa smo bili u Cazinu, pa u Tešnju i evo nas sad u Mostaru. Primijetili smo značajan napredak u organizacionom smislu, u smislu kvalitete predavača i u smislu broja i raznolikosti kompanija koje se pojavljuju. Mi smo više nego zadovoljni. Bolje je nego što smo očekivali. Mi već vidimo rezultate svog ulaganja. U budućnosti ćemo biti dio PIT konferencija jer imamo šta reći, imamo šta naučiti i svi zajedno možemo utabati put za bolju budućnost", riječi su Bojana Sadikovića, direktora prodaje u kompaniji "InfoStudio" iz Sarajeva, koja je jedan od generalnih sponzora same konferencije.

Mladen Kostić, tehnički direktor "Intera Tehnološkog parka" u Mostaru je izjavio: "Ovo nije prva PIT konferencija na kojoj sam bio. Mogu reći da je ova konferencija na visini svog zadatka, sadržaj je mnogo zanimljiv, vidi se jedan fini iskorak u kvaliteti i u operativi tj. organizaciji kompanije "Targer inžinjering i konsalting" te nas raduje da samo baš mi bili partneri u organizaciji.

Nedovoljno je prostora da se prenesu sve impresije i sve izjave. Izdvojili smo samo nekoliko njih a za sve druge će biti prilike u nekom od narednih članaka i naravno nakon neke od narednih PIT konferencija u organizaciji kompanije "Targer inžinjering i konsalting".